Jeesus sanoi nuorille miehille: ”’Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia.’ He jättivät verkot ja seurasivat häntä.” (Matt. 4:19–20.)

Tämä on yksi merkittävistä kohtaamisista Jeesuksen Kristuksen kanssa, joka vaikutti moniin ihmisiin ja vaikuttaa vielä tänäkin päivänä. Jos Pietari ja Andreas eivät olisi lähteneet seuraamaan Jeesusta, historiamme olisi erilainen ja merkittäviä asioita puuttuisi.

Oletko kuullut sanonnan ”Ei sota yhtä miestä kaipaa”? Suuremmassa kuvassa elämää ja keskellä miljardeja ihmisiä voimme helposti ajatella tällä tavalla. Vaikka olemme ehkä liikaakin menneet yksilökeskeiseen ajatteluun ja jättäneet yhteisöllisyyden vähemmälle arvolle, uskon silti, että meidän yksilötasollammekin on suuri merkitys. Raamattukin ohjaa meitä siihen suuntaan.

”Jumala sanoi: ’Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme…’ Niin Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Jumalan kuvaksi hän loi hänet, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1. Moos.1:26–27.)

Me olemme yksilöinä sekä yhdessä Jumalan kuvia. Me heijastamme sisimmästämme asioita ulospäin ja yksi asia on se, kuinka me olemme oppineet tuntemaan Jeesuksen. Ketä minä seuraan ja kenen kanssa minä vietän aikaa, sitä minä myös heijastan. Tämän takia me emme kykene elämään jonkun toisen Jeesus-suhteella, vaan meillä tulee olla oma suhde Jeesukseen Kristukseen ja meidän tulee tahtoa itse elää hänen opetuslapsenaan.
Joku saattaa ajatella itsestään, että hänen tekemisillään ei ole mitään merkitystä. Joku saattaa ajatella toisesta, ettei tämän tekemisillä ole mitään merkitystä. Uskon kuitenkin, että Jeesuksen sanoma on toisenlainen. ”Meillä jokaisella on merkitys ja tarkoitus.” Kysymys meille tänään on: ”Elänkö minä sitä todeksi?”

Älä väheksy Jumalan mahdollisuuksia elämässäsi. Unelmoi rohkeasti sellaisista asioista, jotka eivät ole itsellesi mahdollisia. Kaikki unelmamme eivät ole Jumalan tahdon mukaisia, mutta voimme myös rukoilla saadaksemme Jumalan tahdon mukaisia unelmia. Jumala haluaa olla suurin sinun elämässäsi. Niin on parhaaksi meille. Kun elät Jeesuksen opetuslapsena ja menet hänen kutsumanaan ja valtuuttamanaan eteenpäin, tulet huomaamaan, kuinka sisäinen maailmasi muuttuu paremmaksi ja kuinka se alkaa myös näkyä ulospäin ja ympärilläsi.

Jeesuksen opetuslapsena me tarvitsemme muiden opetuslasten tuoretta yhteyttä. Siksi rukoilenkin, että paikallisseurakunnasta meistä jokainen voisi löytää sellaista yhteyttä. Rukoillaan, että uusia soluja voisi alkaa tulevaisuudessa enemmän. Solu voi olla monelle se paikka, jossa yhteys Jeesukseen ja muihin uskoviin voi syventyä. Tarkoitukseni on aloittaa syyskuussa 2024 tukisolu niille, jotka haluaisivat aloittaa oman solun tai jotka pitävät jo solua. Rukousaiheita: Solut, lapset ja nuoret, Kids’ Action -lastentapahtuma ja se, että jokainen löytäisi opetuslapsena oman paikkansa Jumalan suunnitelmassa.

Teitä siunaten pastori Toni Rautiainen

Kirjoitus on julkaistu Mikkelin Helluntaiseurakunnan Yhteys-lehdessä 9/2024.