Diakonia

EU:n ruoka-avun jako

Jaamme EU:n ruoka-apua vähävaraisten ruokatalouksien tarpeisiin erikseen ilmoitettavina päivinä. Myös kahvio on avoinna jakelun yhteydessä Cafe Ruken tiloissa. Seuraa kalenteriamme.

EU:n ruoka-avun yhteyshenkilö: Taisto Valentin, 040 966 0646

Olemme EU:n ruoka-avun jakeluhankkeessa mukana Hyvä Sanoma ry:n kanssa, joka on hyväksytty Maaseutuviraston kumppanuusorganisaatioksi vuosina 2017—2020. 

Joulu kaikille

Joulu kaikille -juhlaa odotetaan! Ja tavoitteemme on järjestää se vuosittain paikallisten yhteistyökumppanien ja talkoolaisten kanssa. Tapahtuma kokoaa mikkeliläisiä yhteisen aterian ja ohjelman äärelle viettämään aattojuhlaa. Haluamme tuottaa monille jouluiloa ja herättää sydämiä joulun todelliselle sanomalle.

Joulu kaikille -yhteyshenkilö: Taisto Valentin, 040 966 0646.

Ystäväpalvelua

Olemme mm. järjestäneet senioreiden retkipäiviä, mm. IK-opistolle Keuruulle.

Seurakuntalainen, tule mukaan olemaan ystävänä toisille. Lisätietoja antaa Antti Koskenranta, puh. 050 412 1098.

Rohkaisua Raamatusta

Laupeutta

”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, kaikella voimallasi ja kaikella ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.”

Evankeliumissa Luukkaan mukaan (luku 10) kerrotaan Jeesuksen kohdanneen miehen, joka oli kysynyt: ”Kuka sitten on minun lähimmäiseni?” Jeesus vastasi hänelle: ”Muuan mies kulki Jerusalemista alas Jerikoon ja joutui rosvojen käsiin. He riisuivat hänet ja pieksivät haavoille. Sitten he lähtivät pois ja jättivät hänet virumaan puolikuolleena. Sattumalta kulki muuan pappi samaa tietä, mutta nähdessään miehen hän meni tien toista laitaa ohi. Samoin leeviläinen: kun hän tuli paikalle ja näki miehen, hänkin meni tien toista laitaa ohi. Mutta kun eräs sitä tietä matkustava samarialainen tuli paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli. Hän meni miehen luo, vuodatti öljyä ja viiniä haavoihin ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja hoiti häntä. Seuraavana aamuna hän otti esiin kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: ’Pidä hänestä huolta, ja jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä maksan ne sinulle palatessani.'” Sitten Jeesus kysyi tuolta mieheltä: ”Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi oli rosvojen käsiin joutuneen miehen lähimmäinen?” Mies vastasi: ”Se, joka osoitti hänelle laupeutta.”

Jeesus sanoi hänelle: ”Mene ja tee sinä samoin!”

Jumalan rakkautta

Siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meille, että Jumala lähetti ainutsyntyisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttaan. Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, mekin olemme velvollisia rakastamaan toisiamme. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Mutta jos me rakastamme toisiamme, Jumala pysyy meissä ja hänen rakkautensa on tullut meissä täydelliseksi. Siitä me tiedämme pysyvämme hänessä ja hänen pysyvän meissä, että hän on antanut meille Henkeään.

Joh. 4: 9–13, Raamattu Kansalle -käännös

Keskinäistä rauhaa

Pyydämme teitä, veljet, antamaan tunnustuksen niille, jotka näkevät vaivaa teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajianne Herrassa ja neuvovat teitä. Pitäkää heitä erityisen rakkaina heidän työnsä tähden. Eläkää rauhassa keskenänne. Kehotamme teitä, veljet: nuhdelkaa kurittomia, rohkaiskaa alakuloisia, tukekaa heikkoja, olkaa kärsivällisiä kaikkia kohtaan. Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille.

1. Tess. 5:12–15

Tutustu Raamattuun ja toisiin uskoviin

Lue Raamattua ja opettele henkilökohtaisesti tuntemaan, millainen Jeesus todella on ja mitä Hän sanoo.

Etsi ystäviä, joiden kanssa voit jakaa löytösi. Tervetuloa seurakuntaan! Mikkelin helluntaiseurakunnan osoite on Porrassalmenkatu 57.

Taivaallinen Isä tahtoo, että Hänen lapsensa löytävät hengellisen kodin, jossa he voivat kasvaa ja vahvistua.

Saatat kuulla monia mielipiteitä ja eri näkemyksiä seurakunnista, kasteesta ja muista kysymyksistä, mutta älä unohda, että sinulla on aina mahdollisuus tutkia asioita omasta Raamatustasi.