Kansainvälinen työ

Seurakuntamme lähetystyö ja kotimaan kansainvälinen työ

Lähetystyö

Seurakuntamme näkynä on kirkastaa Jumalaa tekemällä opetuslapsia kaikista kansoista Jeesuksen Kristuksen suuren lähetyskäskyn mukaisesti. Haluamme tavoittaa saavuttamattomiin kansoihin kuuluvia ihmisiä niin Suomessa kuin ulkomailla ja tukea pitkäaikaisia lähetystyökohteitamme. Tahdomme kehittää yhteistyötä ja verkostoitua luotettavien kansallisten helluntaiseurakuntien ja lähetysjärjestöjen kanssa.

Tahdomme Raamatun periaatteen mukaisesti huomioida työssämme myös köyhät ja vainotut kristityt. Haluamme nähdä, että seurakunnastamme nousee uusia lähetyskandidaatteja lähetys- ja teltantekijätyöhön. Koulutamme Kairos-kurssin, aktioiden, kansainvälisen työn sekä lasten ja nuorten lähetystyökasvatuksen kautta seurakuntalaisia innostuneeseen ja sitoutuneeseen yhteiseen lähetystyöhömme lähettäjinä ja lähtijöinä.

Kirjoita näky ja piirrä se selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessakin lukea. Habakuk 2:2 (Raamattu kansalle -käännös).

Teemme yhteistyötä Suomen helluntaiseurakuntien Hyry-yhteisöön kuuluvien järjestöjen kanssa.

Lähetystyömme kohteita 2021–2023

Tansania

Kansallisten työntekijöiden varustaminen ja innostaminen

Seurakuntana haluamme varustaa ja innostaa Tansanian seurakuntien kansallisia työntekijöitä evankelioimaan ja tekemään lapsityötä.

Juha & Anne Tikkanen kouluttavat seurakuntien lapsityöntekijöitä. Markku & Tarja Karjalainen kouluttavat lähetyskohteissa sekä opettavat paikallisissa seurakunnissa.

Lisätietoja antavat:
Anne Tikkanen, 040 017 5056
Juha Tikkanen, 040 049 3355

Romania

Timisoaran ja lähialueiden seurakuntien tukeminen

Tuemme Timisoaran ja lähialueiden seurakuntien pyhäkoulu- ja kerhotoimintaa. Pyrimme innostamaan seurakuntia lapsityöhön erityisesti romanilasten parissa. Työn kautta lapsia tavoitetaan evankeliumilla ja samalla parannetaan heidän valmiuksiaan koulunkäyntiin.

Tuemme taloudellisesti pastori Marius Stancan seurakuntaa. Autamme seurakuntaa evankelioimaan ja huolehtimaan jäsentensä tarpeista. Tavoitteenamme on myös muistaa köyhiä romaniperheitä joulupaketein.

Romaniassa vieraillaan muutaman kerran vuodessa. Päävastuuta kantavat Raakel ja Taisto Valentin. Heidän tukenaan on suunnittelutiimi.

Lisätietoja antavat:
Taisto Valentin, 040 966 0646
Raakel Valentin, 040 721 5771

Pakistan

Kristillisen koulun tukeminen

Jesus Helping Hands ylläpitää kristillistä koulua Raiwindissa tukemme avulla. Pakistanin kristittyihin kohdistuu voimakasta syrjintää, jopa vainoa. Jesus Helping Hands- järjestö tarjoaa lapsille turvallisen koulun ilman syrjinnän pelkoa. Koulussa on 50 oppilasta, suurin osa kristityistä kodeista, mutta myös muslimikodeista.

Koulun yhteydessä toimiva pyhäkoulu tavoittaa runsaasti lapsia, jotka eivät muualla kuule evankeliumin sanomaa.

Lisätietoja antaa:
Jari Hartikainen, 041 435 4574
Farhat Gill, 040 680 0061
Fozia Rafiq, 044 580 8517

Israel

Israelilla on erityinen asema pelastussuunnitelmassa

Seurakuntana pidämme Israel- ja juutalaistyötä merkityksellisenä. Israelin asema pelastussuunnitelmassa on ainutlaatuinen—pelastus on juutalaisista. Haluamme olla viemässä evankeliumin ilosanomaa takaisin juutalaisille.

Rukoilemme yhdessä adoptoimamme Yavnen kaupungin ja messiaanisten seurakuntien puolesta.

Tuemme Israel-lähettiemme palvelutyötä Israelissa rukouksin ja taloudellisesti.

Yhdyshenkilö: Mirja Tyrväinen, 040 766 7589

Lähetysnäyn laajeneminen

Lähetyspiiri merkittävä osa lähetystyötä

Seurakunnan lähetyspiirissä toimii ahkera lähetystyön kannattajajoukko, joka kokoontuu yhteen harrastamaan, keskustelemaan ja rukoilemaan erityisesti lähetystyön puolesta. Myös kahvitarjoilu lähetystyön hyväksi kuuluu ohjelmaan.
Työn kautta kootaan varoja lähetystyöhön viikoittain. Lähetyspiiri järjestää säännöllisesti lounas- ja kahvitarjoiluja sekä myyjäisiä, ja on muun muassa lähettänyt sukkia Romaniaan ja Unkarin juutalaisille.

Lisätietoja: Annikki Pullinen, 050 300 8451

Lasten ja nuorten lähetystyökasvatus

Seurakunnan pyhäkouluissa ja lastenleireillä kerromme lapsille lähetystyöstä neljä kertaa vuodessa hyödyntäen Fida kids -ohjelmaa ja seurakuntien lähettejä. Lapset voivat osallistua pyhäkouluissa myös lähetystyön tukemiseen rahalahjoin. 

Innostamme varhaisnuoria ja nuoria lähetystyöhön järjestämällä aktioita sekä opettamalla lähetystyöstä kaksi tai kolme kertaa vuodessa nuortenilloissa ja varhaisnuorten Cafe Ruke -illoissa.

Lisätietoja: Noora Suvorova, 050 917 1727 ja Anna-Leea Korhonen, 050 910 0506

Aktiot ja lähetyskentillä vierailut

Seurakuntana tahdomme sytyttää lähetysintoa ja -näkyä sekä kasvattaa uusia lähetyskandidaatteja, jotta voimme saavuttaa ja opetuslapseuttaa kansoja. Haluamme järjestää vuosittain yhden tai kaksi lyhytaikaista aktiomatkaa ulkomaille tai kotimaassa. Kairos-kurssi ja Fidan järjestämä aktiokoulutus antavat perusvalmiuksia aktioihin osallistuville.

Lisätietoja: Toni Rautiainen, 045 213 1300

Kairos-kurssi

herättää näkemään saavuttamattomat kansat. Kurssi on kaikkia kristittyjä innoittava tunnustustenvälinen opetuslapseuttava intensiivikurssi, jota Suomessa ohjaa ja koordinoi Fida. Pyrimme järjestämään Kairos-kursseja Mikkelissä tai osallistamaan seurakuntalaisia lähialueen Kairos-kursseille kerran vuodessa.

Lisätietoja: Anne Tikkanen, 040 017 5056, Juha Tikkanen, 040 541 7244, Rauno ja Marja-Liisa Mikkonen (Mäntyharjun Helluntaiseurakunta), 040 078 8239, www.kairoskurssi.fi

Kotimaan kansainvälinen työ

Seurakuntana haluamme olla valmistamassa hengellistä kotia eri kieliä puhuville, eri kansoista Mikkeliin muuttaneille tai tilapäisesti täällä asuville ihmisille.

Seurakuntalainen, tule mukaan työhön ja olemaan ystävänä tarvitseville.
Lisätietoja antavat pienryhmien vetäjät ja kotimaan kansainvälisen työn koordinaattorit Anne Tikkanen, 040 017 5056, ja Juha Tikkanen, 040 049 3355.

 

Kansainvälisiä kokoontumisia

Sunday Service

English and Russian language is simultaneously provided with head-phones in our Sunday Morning Services, in 11 am. You are welcome to our church in Porrassalmenkatu 57.

Мы предоставляем перевод воскресеного служения на английский и русский языки.

International Evening

We gather together once every month for International Evening. Come and meet new friends, talk and have tea together. More information: Woodly Dormeus, 040 759 9095.

библейские вcтречи

Приглашаем посетить Христианский клуб в кафе ’RUKE’. По субботам, два раза в месяц, в 12:00. Подробности на Facebook-страницe https://www.facebook.com/biblemikkeli.

контакт: Иван Суворов, телефон 046 556 9001

 

Мы предоставляем перевод воскресеного служения на русский язык. 

Swahilin ja ranskankielinen tilaisuus

Swahilin ja ranskankielinen tilaisuus lauantaisin klo 15.

Kila Jumamosi (saa 15) ibada kwa Kiswahili na kwa Kifaransa.

Réunion en swahili et en français. Chaque samedi à 15h.

Yhteyshenkilö: Juha Tikkanen 040 049 3355

Youth Meetings

Ruke Night

Evening for students and young adults on Tuesday at 6.00 p.m.

Cafe Ruke

Evening for teenagers (12-17 years) on Friday at 6.30 p.m.

Contact: Noora, 050 917 1727

Viittomakielinen toiminta

Jumalanpalveluksissa viittomakielisille ja viittomakielen tulkeille varattu alue on kokoussalin etuosassa vasemmalla.

Viittomakielisten raamattupiiri kokoontuu säännöllisesti. Yhteyshenkilö: Maarit Riikonen, 040 168 2254 (tekstiviestit)

Eri kansat ovat suuri rikkaus ja siunaus seurakuntakodissamme. Lähetysnäyn syvästi sisäistäneinä näemme tässä kaikessa Jumalan ajoituksen, armon ja johdatuksen. Olemme jo alkaneet nähdä, että rukoushuoneestamme on Raamatusta nousevan ajatuksen mukaisesti tulossa kaikkien kansojen rukoushuone.
– Pastori Tero Ojasalo –