Helmikuun toisena viikonloppuna 11.–12.2.2023 saamme vieraaksemme Lahden helluntaiseurakunnasta pastori Tino Varjolan innostamaan meitä diakoniasta.
Seurakunnassamme toimii diakoniatyö monella saralla ihmisten siitä suurta ääntä pitämättä. Toisaalta on ihmisiä, jotka tekevät tätä palvelutyötä omaehtoisesti kaikessa hiljaisuudessa pitämällä huolta lähimmäisistä tavalla ja toisella. Nyt on ajatuksena saada tämä palvelutyö nykyistä enemmän näkyviin ja suurempaan tietoisuuteen.

Viikonlopun tavoitteena on myös koota seurakuntalaisia diakonia-asian äärelle saamaan rohkaisua, ehkä oppimaan jotain uutta, kokemaan yhteyttä ja innostumaan palvelemaan lähimmäisiä. Diakonian tulee kuulua olennaisena osana kristillisen seurakunnan toimintaan, ja Jumalan valtakuntaa rakennetaan ja vahvistetaan paljon palvelutyön kautta, niin kuin Jeesus sanoi, että Hän ei tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan (Mark. 10:45). Toisaalla meitä ohjataan vaeltamaan niin kuin Hän vaelsi (1. Joh. 2:6).

Lauantaina 11.2.2023 Innostu diakoniasta -päivä alkaa klo 10 ja päättyy klo 15. Väliajoilla on pientä purtavaa kahvin kera. Päivän aiheita ovat muun muassa diakonia Raamatussa, lähimmäisen kohtaaminen, kristillinen etiikka Jeesuksen arjessa, voimavarat ja oma hyvinvointi sekä seurakuntamme diakonia. Sunnuntaina 12.2. Tino Varjola jatkaa aiheen käsittelyä klo 11:n jumalanpalveluksessa.

Tervetuloa, kaikki, Innostu diakoniasta -päivään!

Taisto Valentin ja Antti Koskenranta