Seurakunnassamme palveli 1950-luvulla pastorina veljemme Paavo Juvonen, joka on nyt 92-vuotias. Hän lähetti seurakunnalle joulutervehdyksenä saarnansa aiheen, jonka hän piti 1950-luvulla rukoushuoneella Maaherrankatu 34:ssä. Hän ei muistanut, miten saarna meni, mutta aihe oli ”Immanuel – Jumala kanssamme”.

Huikea aihe! Se on Raamatun yksi punainen lanka. Jumala oli läsnä paratiisissa, erämaassa johtamassa kansaa, temppelissä uhraamisen ja ylistyksen pauhussa. Jeesus sai synnyttyään nimen Immanuel – Jumala kanssamme, pitkän, yli 500 vuoden tauon jälkeen. Jeesus sanoi ennen poislähtöään:

Minä olen teidän kanssanne maailman loppuun asti.

En minä jätä teitä yksin, vaan lähetän Puolustajan, Pyhä Hengen, olemaan teidän kanssanne.

Kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan Jeesus vei meidät lain orjuudesta Jumalan lapseuteen ja Pyhän
Hengen osallisuuteen. Me pääsemme siihen uskomalla Jeesukseen, lain tekoja ei tarvita. Pyhä Henki on sydämessämme ja keskuudessamme. Hän luo läheisen isä–lapsi-suhteen, jossa voimme turvautua Häneen kaikessa – myös näinä epävarmoina aikoina. Lepää Hänen lapsenaan!

Pyhä Henki kasvattaa meitä niin, että yhdessä eläminen on mahdollista ja mieluista. Meissä alkaa ilmetä Hengessä vaeltamisen ”oireita”. ”Palvelkaa toisianne rakkaudella. Kantakaa toistenne kuormia. Tehkää hyvää kaikille, varsinkin uskon perheväelle.”
Pyhä Henki tekee voimatekoja seurakunnan keskellä, jakaa armolahjoja, antaa armoituksia. Seurakunta kokee samaa, mitä israelilaiset muinoin erämaavaelluksellaan: johdatusta, ihmeitä, yliluonnollista ravituksi tulemista.

Meidän on turvallista aloittaa uusi vuosi, koska Jumala on kanssamme. Raamattu ei missään kohden sano, että kun tulee vaikeita aikoja tai erilaisia vaikeuksia, Hän poistuisi paikalta. Ole turvallisella mielellä. Saamme myös seurakuntana olla turvallisella mielellä – Hän johdattaa meitä haasteissamme. Tänä vuonna niitä ovat ainakin korona-aika, työntekijäkysymys ja Se löytyi -missio-2022:n toteutuminen. Jumala johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen.

Jari Hartikainen
vanhimmiston väliaikainen puheenjohtaja