”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan luona. Kaikki on syntynyt hänen kauttaan. Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo… Maailmassa hän oli, ja maailma oli hänen kauttaan syntynyt, mutta maailma ei tuntenut häntä. Hän tuli omaan maahansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” (Joh. 1:1–4; 10–12, ks. jae 14.)

Johannes Sebedeuksen poika, joka kirjoitti nämä sanat, sai oppia tuntemaan Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan. Hän kertoo, että näki elämän sanan omin silmin ja eli hänen kanssaan läheisessä suhteessa (1. Joh. 1:1–2). Vielä vähän vajaan kahden tuhannen vuoden jälkeenkin lupaus Jumalan lapseudesta Jeesuksen kautta on voimassa. Emme pääse näkemään emmekä koskettamaan häntä inhimillisesti, mutta hengellisesti Pyhän Hengen kautta voimme kokea sitä suurempiakin siunauksia hänestä (Joh. 20:29).

Alamme valmistautua joulun viettoon, jota juhlitaan Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi syntymisen kunniaksi. Joulu saattaa merkitä joillekin kiirettä ja stressiä. On lahjojen hankkimista, ruokien valmistamista ynnä muuta, mikä voi kuormittaa raskaasti. Jotkut menevät joulun aikaan tapaamaan sukulaisia, toiset viettävät joulun perheen kesken ja joillekin taas yksinäisyys korostuu entisestään. Lisäksi monet iloiset ja surulliset muistot tahtovat nousta joulun keskellä mieleemme.

Oli sinun joulunaikasi millainen tahansa, toivottavasti kuitenkin Jeesus, Jumalan Poika, saa olla elämäsi keskiössä ja täyttää läsnäolollaan koko elämäsi. On tärkeää ja merkittävää, että osaamme osoittaa toisillemme välittämistä ja rauhaa, mutta vielä tärkeämpää on tuntea Jeesus Kristus, jonka ansiosta joulujuhlaa juhlimme.

Sinulle, joka stressaat joulua, tahdon sanoa: ”…sinä huolehdit ja hätäilet monista asioista, mutta vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.” (Luuk. 10:41–42). Moni muukin on valinnut hyvän osan elää lähellä Jeesusta. Valitse sinäkin!
Sinulle, joka olet yksin, tahdon sanoa: ”Lähde liikkeelle! Jos jossain pidetään yleisiä joulujuhlia, mene sinne. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, kutsu joku viettämään kanssasi joulua. Soita jollekulle tai ole muuten yhteydessä tuttaviisi.”

Sinulle, jolla kaikki joulujärjestelyt ovat hallinnassa ja suhde Jeesukseen on hyvä, tahdon sanoa: ”Kiitä sinun Jumalaasi. Älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Pidä huolta suhteestasi Jeesuksen kanssa ja mene sinne, minne hän sinua johtaa.”

Rukoillaan tulevalle vuodelle Jumalan johdatusta ja meille rohkeutta elää hänen johdatuksessaan.
Mukavaa ja rauhaisaa joulun odotusta sinulle!

Pastori Toni Rautiainen

Kirjoitus on julkaistu Yhteys-lehtemme numerossa 12/2023.