Suomessa on tapana tehdä uudenvuoden lupauksia tulevaan vuoteen. Joku lupaa jättää suklaan ja makeisten syönnin vähemmälle, toinen päättää aloittaa säännöllisen liikuntaharrastuksen ja kolmas lupaa, ettei tee mitään lupauksia, koska eivät ne lupaukset kuitenkaan pidä. Niin, ihmisten lupaukset itselleen tai toisille eivät aina kestä. Uudenvuoden lupauksemmekin usein kestävät muutaman kuukauden ajan ja sitten huomaamme rikkoneemme ne.

Mitä Jumala on luvannut antaa Suomelle, Mikkeliin, kotiseurakuntaamme, omaan elämäämme vuodelle 2019? Hän tuntee täydellisesti tämän vuoden. Mikään ei Häntä yllätä, mitä tapahtuukaan. Hän on Kaikkitietävä, Kaikkivaltias ja ohjaa kaikki päivät parhaaksemme. Hän ei ikinä valehtele ja siksi Jumalan lupauksiin voi luottaa tänäkin vuonna.

Jumala sanassaan lupaa näin:

Ovathan Jumalan (Isän) lupaukset, niin monta kuin niitä on, saaneet Hänessä (Pojassa Jeesuksessa) vahvistuksen. Siksi mekin vastaamme Hänen (Jeesuksen) kauttaan: ”Amen (Totta)”, Jumalan (Isän) kunniaksi.’ 2. Kor 2:20

Raamatun mukaan Jumala on täysin luotettava kaikissa lupauksissaan seurakuntaansa kohtaan. Lupaukset ovat saaneet täyttymyksensä Jeesuksessa (jae 19):

Ei Jeesus Kristus — tullut ollakseen sekä ”kyllä” että ”ei”, vaan Hänessä toteutui ”kyllä”.

Siunaako Jumala meitä tänä vuonna?

Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella , taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. Ef. 1:3.

Onko Hän kanssani?

Katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti. Matt. 28:20.
En minä sinua jätä, en koskaan sinua hylkää. Heb. 13:5.

Mitä jos en jaksa ja voimani uupuvat?

Niin kuin sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin. 5. Moos. 33:25.
Ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman. Jes 40:31.

Miten kestän koetukset ja kiusaukset?

Hän ei salli kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin , että voitte sen kestää. 1. Kor. 10:13.

Luetteloa voisi jatkaa. Mikä Jumalan lupaus on tulevaan vuoteesi ajankohtainen? Etsi se Hän sanastaan, Raamatusta. Uskossa rukoillen muistuta hyvää, uskollista Isääsi siitä Jeesuksen nimessä. Saat ajallaan nähdä lupauksien toteutumista omassa, perheesi, seurakunnan ja kaupunkimme elämässä.

Rukoukseni on:

Vuosi vanha vaipui hautaan riemuineen ja murheineen. Ihmismieli puhkee nöyrään rukoukseen, kiitokseen. Oi, jos vuosi alkava oisi Luojan siunaama, Luojan siunaama.” Hengellinen laulukirja HL 581.

Pastori Tero
Tero Ojasalo