…kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka” (Ap.t. 1:8).

Olemme kuluneen syksyn ajan saaneet kuulla opetusta Pyhästä Hengestä ja Pyhän Hengen armolahjoista niin omien opettajiemme kuin vierailijoidenkin puheissa. Saamme jatkaa samalla teemalla taas, kun Ulla ja David Dahlen vierailevat seurakunnassamme 13.–14.11.2021.

Pysähdyin miettimään erästä Davidin puheesta poimittua ajatusta:

“Tärkeää on muistaa: keskiössä on seurakunnan rakentuminen, ei minun tai toisen tietty lahja. Keskiössä on Jumalan rakkauden tavoitteleminen.”

Jumala haluaa osoittaa rakkauttaan sinulle ja sinun kauttasi maailmalle! Ennen kaikkea Jumala on luonut sinut olemaan hänen rakkautensa kohde. Yksinkertaisesti – kaiken keskiössä on ollut ja tulee aina olemaan Jumalan rakkaus!
Isän selkeä tahto on, että kerrome Hänen rakkaudestaan täällä maan äärissä. Saamme olla hänen rakkautensa todistajia, ja Hän on luvannut antaa meille voiman tämän tehtävän toteuttamiseen. Pyhän Hengen voima on ennen kaikkea julistamassamme evankeliumissa Jeesuksesta Kristuksesta.

Olkoon keskiössämme todellakin Jumalan rakkaus. Olkoon toiveenamme aidosti ja oikeasti se, että voisimme osoittaa rakkautta ympärillämme oleville ihmisille. Olkoon rukouksenamme: Jumala täytä minut taas tänään sinun Pyhän Henkesi voimalla ja auta minua rakastamaan jokaista, jonka tänään kohtaan. Jumala näytä minulle, miten voin tänään palvella ja rakastaa lähimmäisiäni.

Jatkakaamme yhdessä rukousta siitä, että Pyhän Hengen armolahjat saisivat toimia keskellämme. Rukoilemme Pyhän Hengen toimivan ja anomme Pyhän Hengen armolahjoja siksi, että seurakuntamme voisi rakentua ja, jotta voisimme osoittaa Jumalan rakkautta kohtaamillemme ihmisille niin seurakunnassa kuin sen ulkopuolellakin.

”Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi.” (1. Kor. 12:4–7.)

Rohkaiskoon Jumala armossa ja rakkaudessaan meitä jokaista toimimaan omalla paikallamme rakkauden lähettiläinä.

Noora Suvorova, nuorisotyöntekijä

Tämä kirjoitus on julkaistu Yhteys-lehtemme numerossa 11/2021.