”Opetuslasten kesken syntyi myös kiistaa siitä, ketä heistä olisi pidettävä suurimpana. Niin Jeesus sanoi heille: ”Kansojen kuninkaat hallitsevat herroina kansojaan, ja niiden vallanpitäjiä kutsutaan hyväntekijöiksi. Mutta niin älköön olko teidän keskuudessanne. Joka teidän keskuudessanne on suurin, se olkoon kuin nuorin, ja johtaja niin kuin palvelija. Sillä kumpi on suurempi, se, joka on aterialla, vai se, joka palvelee? Eikö se, joka on aterialla? Mutta minä olen teidän keskellänne niin kuin se, joka palvelee.” (Luuk. 22:24–27.)

Jeesus, Jumalan Poika, joka on itse Jumala, tuli maailmaamme ja eli ihmisten keskellä palvelijana. Eräs kysyi kerran: ”Miten kristinusko eroaa muista uskonnoista?” Vastaus on: ”Kaikissa muissa uskonnoissa ihminen tekee jotain saadakseen hyväksynnän Jumalalta. Kristinuskossa Jumala teki kaiken meidän puolestamme, jotta voimme kokea olevamme hyväksyttyjä ja arvokkaita Hänen kanssaan.” Jeesuksen opetuslapsen motivaattori elää ja palvella on: ”Kaikki on jo tehty puolestamme. Meidän ei tarvitse ansaita enää mitään Jumalalta.” Myös apostoli Paavali oli ymmärtänyt identiteettinsä Jeesuksen seuraajana. Hän oli yksi Jumalan perheen jäsenistä ja hän oli kasvattamassa Jeesuksen opetuslapsia palvelukeskeiseen elämään ja hengelliseen aikuisuuteen (Ef. 4:11–14).

Vietämme tänä vuonna seurakuntamme 90-vuotisjuhlavuotta. Vuonna 1933 vähän alle kahdenkymmenen uskovan joukko järjestäytyi paikallisseurakunnaksi Mikkelissä ja seurakunnan nimeksi annettiin Beetel, joka tarkoittaa ”Jumalan huone”. Siitä alkoi kotiseurakuntamme aika ja vaikutus Mikkelissä ja täältä kaikkialle maailmaan, mihin Jumala on johdattanut viemään evankeliumia Jeesuksesta ja palvelemaan Jeesuksen seuraajana.

Itselleni tulee kiitollinen mieli katsellessani elämää seurakuntamme keskellä. Kiitollisuus siitä, että saan olla nauttimassa niistä siunauksista, mitä meitä edeltävät Jumalan palvelijat ovat uskollisesti tehneet Jumalan johdattamina seurakuntamme keskellä.
Olen myös kiitollinen teistä, jotka olette palvelleet näinä viimeisinä vuosikymmeninä ja teistä, jotka palvelette edelleen. Tämä suuri joukko on luopunut jostain omastaan, jotta toisilla voisi olla se mitä Jeesus on heidän elämäänsä varannut.

Paikallisseurakunnan yksi tarkoituksista on olla koti, jossa jokainen voisi olla omana itsenään. Seurakuntaperheemme tarkoituksena on olla turvallinen, armollinen ja totuudellinen yhteisö, jossa voimme kasvaa rohkeasti Jumalan tarkoittamaan elämään Jeesuksen opetuslapsena.
Näiden sanojen johdattamana rukoilen, että meistä jokainen seurakuntaperheeseemme kuuluva voisi kokea rakkaudellista ja hoitavaa yhteyttä keskenämme. Elää Jeesuksen tarkoittamassa suunnitelmassa palvellen toinen toistaan ja toinen toistaan kunnioittaen (Room. 12:10).

Siunattua maaliskuuta!

Toni Rautiainen, pastori

Tämä kirjoitus on julkaistu Yhteys-lehtemme numerossa 3/2023.