Raamatussa näemme rukouksen tärkeyden, että me, seurakunta, olisimme yhdessä koolla. Niin kuin Apostolien tekojen ensimmäisestä luvusta näemme, seurakunta pysyi keskinäisessä rukouksessa odottaen Pyhän Hengen kastetta.

”Vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani…” (Apt. 1:8).

Meidän tarvitsee seurakuntaveljinä ja -sisarina kokoontua yhteen rukoilemaan. Me vanhimmistona uskomme, että yhdessä rukoileminen yhdistää meitä sekä voimauttaa meitä, ja siksi haluamme rohkaista jokaista seurakuntalaista tulemaan yhteen keskiviikon Jumalan kohtaamisen iltoihin (JK-iltoihin).

Tämä aika, jossa elämme, vie voimia ja kiireen keskellä koemme monesti voimattomuutta. Siksi meidän tarvitsee henkilökohtaisesti viipyä rukouksessa sekä kokoontua yhteen seurakuntana. Jeesus antoi käskyn myös meille seurakuntana, kun hän ilmestyi opetuslapsille:

”Ja hän sanoi heille; Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille alkaen Jerusalemista.” (Luukas 24:46–47.)

Jokaisessa evankeliumissa Jeesus painottaa samaa sanomaa opetuslapsille; saarnatkaa ja viekää evankeliumin sanoma kaikille. Tämä tehtävä kuuluu myös meille seurakuntana, ja haluamme toteuttaa tämän kehotuksen/käskyn.

Olemme vanhimmistona rakentamassa myös evankeliointitilaisuutta. Järjestämme kevään aikana, helmikuusta 2023 alkaen, kuukauden viimeisenä sunnuntaina Se löytyi -tilaisuuden. Sunnuntaijumalanpalvelusta ei ole noina viikonloppuina. Se löytyi -tilaisuudet alkavat klo 13 ja päättyvät kahvitarjoiluun. Tullaan mukaan ystäviemme, sukulaistemme, tuttujemme ja eri tavoin tapaamiemme ihmisten kanssa! Rukoillaan myös näiden tilaisuuksien puolesta.

Muistetaan siis kaksi tärkeää asiaa, jotka nousevat Raamatusta. Ilman rukousta emme saa voittoja emmekä pääse voimautumaan Kristuksessa. Ja jos emme pidä yllä evankeliumin sanomaa, emme voita sieluja Kristukselle. Tullaan yhteen rukoilemaan JK-iltoihin ja viedään sanomaa Jeesuksen kehotuksesta/käskystä. Näin toteutamme Hänen käskyjänsä.

Seurakunnan vanhimmisto

Lähde: Yhteys-lehti 1/2023