”Te saatte voiman…”, sanotaan Raamatussa. Mikä on se voima, jonka Raamattu meille lupaa. Voima, josta Raamattu puhuu ei ole mystinen voimakenttä tai energiavirta, joka vaikuttaa keskellämme. Jumala lupaa voiman, kun Pyhä Henki, Jumalan persoona, tulee meihin ja vaikuttaa meissä voimallaan Raamatun lupauksen mukaisesti.

Jeesus sanoi seuraajilleen, jotka kyselivät valtakunnan uudelleenrakentamisesta: ”Ei teidän kuulu tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa nojalla on asettanut. Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” (Apt. 1: 7-8)

Tuo lupaus on voimassa edelleen. Me emme tiedä tulevaa emmekä päivien loppua, mutta Pyhä Henki antaa meille Jeesuksen seuraajille voiman kertoa sanoin ja teoin ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta aikojen loppuun saakka. Pyhän Hengen lahjaan siis liittyy myös tehtävä. Pyhä Henki on voima, joka teki mahdolliseksi apostolien toiminnan. Sama Pyhä Henki, kutsuu ja varustaa meitä uskovia täällä ”maan äärissä” olemaan Jeesuksen todistajina, jotta mahdollisimman moni saisi kuulla Kristuksesta.

Jeesus lupaa Pyhän Hengen olevan meille Puolustaja, joka näyttää maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion.

”Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän. Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion: synnin, koska he eivät usko minuun; vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe; ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.” (Joh. 16:7-11)

Jeesus myös lupaa, että Pyhä Henki, Puolustaja ja totuuden Henki, tulee olemaan Hänen seuraajiensa kanssa iankaikkisesti! Jeesus ei jättänyt seuraajiaan orvoiksi, vaan me olemme saaneet tämän toisen Puolustajan olemaan kanssamme ikuisesti. Raamattu lupaa, että totuuden Henki pysyy tykönämme ja on oleva meissä – kun me pysymme Kristuksessa, Kristus pysyy meissä.

”Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni. Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva. En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne. Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää minua näe, mutta te näette minut; koska minä elän, niin tekin saatte elää. Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni, ja että te olette minussa ja minä teissä. ” (Joh. 14:15-20)

22.-23.2.2020 järjestämme seurakunnallamme ”Te saatte voiman” -tapahtuman. Marko Mesiäislehto ja Jyrki Isohella tulevat viikonlopun aikana opettamaan Pyhästä Hengestä ja lisäksi vietämme aikaa rukoillen. Tule mukaan tapahtumaan odottaen Jumalaa!

Siunattua helmikuuta!

Noora Suvorova