Meijän Mikkeli

Paremman Elämän Toivossa -hanke

Meijän Mikkeli:

Paremman elämän toivossa

Olemme seurakuntana mukana Paremman Elämän Toivossa -hankkeessa. Sen tavoitteena on tarjota mikkeliläisille syrjäytymisvaarassa oleville nuorille uutta näköalaa elämään. Haluamme lisätä nuorten osallisuutta paremman elämän rakentamisessa heille itselleen ja heidän perheilleen. Hankkeen projektityöntekijä Janne Blomerus tekee yhteistyötä seurakuntamme nuorisotyön ja katutyön tiimien kanssa.

Työntekijä

Janne Blomerus

Janne Blomerus

Projektityöntekijä, PET-hanke

puh. 040 513 8623,
janne.meijanmikkeli (at) mikkelinhelluntaisrk.fi

Mitä työ pitää sisällään?
Janne Blomerus kertoo:
  • Jalkaudun syrjäytyneiden nuorten ja nuorten aikuisten pariin, sinne, missä he ovat, esimerkiksi Stellassa ja Kirkkopuistossa. Työmme on nuorten auttamista elämässä eteenpäin, heidän tukemistaan ja rinnalla kulkemista. Se on heidän ohjaamistaan terveen elämän ja harrastusten pariin.
  • Järjestän kohtaamiskahviloita kaupungin nuorisotiloissa ja Cafe Ruken tiloissa, joissa kohdataan erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia. Tavoitteena on ohjata heitä oikeiden tukitoimien pariin sekä tukea koulu- ja työasioissa.
  • Järjestämme keskustelu- ja vertaistukiryhmiä sekä luentoja.
  • Työni on niiden perheiden tukemista ja vanhemmuuden vahvistamista erilaisten luentojen ja asiantuntijoiden kautta, joiden lapset ovat ongelmissa.
  • Tavoitteenani on tuoda syrjäytymisvaarassa olevien nuorten elämään toivon näkökulmaa.
  • Työskentelen täysipäiväisesti ja Mikkelin kaupunki maksaa palkkani. Työtilani ovat Rukella ja Meijän Mikkeli -toimistolla keskustassa.
Rahoitus ja yhteistyökumppanit

Paremman Elämän Toivossa -hanke saa rahoituksensa kaupunkikehittämishanke Meijän Mikkelistä. Yhteistyötä teemme Ankkuri-tiimin, Esedun, Mikkelin kaupungin nuorisotyön, Alueellisen Romaniasiain neuvottelukunnan ja Rom-Mikkeli ry:n kanssa. Lisäksi kaikkien Meijän Mikkeli -hankkeiden kanssa teemme tiiviisti yhteistyötä.

Tulevia tapahtumia ja iltoja

Kohtaamiskahvila kaikenikäisille
Kahvilamme on kiinni 16.3.2020 alkaen poikkeusajan takia. Ilmoitamme muutoksista. 
Kahvila on ollut auki torstaisin klo 18.00 – noin 20.00. Paikka: Cafe Ruke, Porrassalmenkatu 57. Seuraa Facebook-sivuamme (linkki yllä).
Kohtaamiskahvila nuorille
Kahvilamme on kiinni 16.3.2020 alkaen poikkeusajan takia. Ilmoitamme muutoksista. 
Kahvila on ollut auki perjantaisin klo 17.00 – noin 21.00. Paikka: Cafe Ruke, Porrassalmenkatu 57. Seuraa Facebook-sivua (linkki yllä).

Tapahtumia Meijän Mikkelissä

Meijän Mikkeli Menoksi -kalenterista löydät lisää monenlaista toimintaa, esimerkiksi tapahtumia liikuntaryhmille ja lapsiperheille. Tutustu! Kalenteri avautuu uuteen selaimeen.

Menoksi-kalenteri

Mikkelin alueen avoimia harrastusten, ryhmätoimintojen ja tapahtumien esittelyjä löydät Menoksi-kalenterista, klikkaa tästä. Kalenteri avautuu uuteen selaimeen.