Meijän Mikkeli

Olemme mukana auttamassa mikkeliläisiä

Meijän Mikkeli:

Paremman elämän toivossa

Olemme seurakuntana mukana Paremman Elämän Toivossa -hankkeessa. Sen tavoitteena on tarjota mikkeliläisille syrjäytymisvaarassa oleville nuorille uutta näköalaa elämään. Haluamme lisätä nuorten osallisuutta paremman elämän rakentamisessa heille itselleen ja heidän perheilleen. Hankkeen projektityöntekijä Janne Blomerus tekee yhteistyötä seurakuntamme nuorisotyön ja katutyön tiimien kanssa.

Porukalla!-hanke

Olemme auttamassa myös Meijän Mikkelin Porukalla!-hankkeessa koronan synnyttämien poikkeusolojen aikana. Jaamme muun muassa ruoka-apua ja tarjoamme tukea etäopetuksessa ja muissa haasteissa. Toimimme osana laajaa yhteistyöverkostoa, jolloin voimme tarjota tukea laajasti. Tarvittaessa neuvomme ja ohjaamme tarvitsevia myös muiden toimijoiden avun piiriin. Lisätietoja antaa hankkeen projektityöntekijä Janne Blomerus.

Työntekijä

Janne Blomerus

Janne Blomerus

Projektityöntekijä, PET-hanke

puh. 040 513 8623
sähköposti: janne.meijanmikkeli (at) mikkelinhelluntaisrk.fi

Mitä työ pitää sisällään?
Janne Blomerus kertoo:
  • Jalkaudun syrjäytyneiden nuorten ja nuorten aikuisten pariin, sinne, missä he ovat, esimerkiksi Stellassa ja Kirkkopuistossa. Työmme on nuorten auttamista elämässä eteenpäin, heidän tukemistaan ja rinnalla kulkemista. Se on heidän ohjaamistaan terveen elämän ja harrastusten pariin.
  • Järjestän kohtaamiskahviloita kaupungin nuorisotiloissa ja Cafe Ruken tiloissa, joissa kohdataan erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia. Tavoitteena on ohjata heitä oikeiden tukitoimien pariin sekä tukea koulu- ja työasioissa.
  • Järjestämme keskustelu- ja vertaistukiryhmiä sekä luentoja.
  • Työni on niiden perheiden tukemista ja vanhemmuuden vahvistamista erilaisten luentojen ja asiantuntijoiden kautta, joiden lapset ovat ongelmissa.
  • Tavoitteenani on tuoda syrjäytymisvaarassa olevien nuorten elämään toivon näkökulmaa.
  • Työskentelen täysipäiväisesti ja Mikkelin kaupunki maksaa palkkani. Työtilani ovat Rukella ja Meijän Mikkeli -toimistolla keskustassa.
Rahoitus ja yhteistyökumppanit

Paremman Elämän Toivossa -hanke saa rahoituksensa kaupunkikehittämishanke Meijän Mikkelistä. Yhteistyötä teemme Ankkuri-tiimin, Esedun, Mikkelin kaupungin nuorisotyön, Alueellisen Romaniasiain neuvottelukunnan ja Rom-Mikkeli ry:n kanssa. Lisäksi kaikkien Meijän Mikkeli -hankkeiden kanssa teemme tiiviisti yhteistyötä.

Lue lisää

Tulevia tapahtumia ja iltoja

Ruoka-apu
Poikkeusaikana jaamme ruokaa keskiviikkoisin (perheille) ja perjantaisin (yksin eläville). Toimimme yhteistyössä Porukalla!-hankkeen ja Via Dia ry:n kanssa.
Kohtaamiskahvila kaikenikäisille
Kohtaamiskahvila on avoinna siten, että voimme toimia viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Seuraa hankkeemme Facebook-sivua, jonne päivitämme ajantasaisia tietoja aukioloista ja muutoksista.
Paikka: Cafe Ruke, Porrassalmenkatu 57.
Kohtaamiskahvila nuorille
Kohtaamiskahvila on avoinna siten, että voimme toimia viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Seuraa hankkeemme Facebook-sivua, jonne päivitämme ajantasaisia tietoja aukioloista ja muutoksista.
Paikka: Cafe Ruke, Porrassalmenkatu 57.

Tapahtumia Meijän Mikkelissä

Meijän Mikkeli Menoksi -kalenterista löydät lisää monenlaista toimintaa, esimerkiksi tapahtumia liikuntaryhmille ja lapsiperheille. Tutustu! Kalenteri avautuu uuteen selaimeen.

Menoksi-kalenteri

Mikkelin alueen avoimia harrastusten, ryhmätoimintojen ja tapahtumien esittelyjä löydät Menoksi-kalenterista, klikkaa tästä. Kalenteri avautuu uuteen selaimeen.